Ik ben leerkracht
about

Een digitaal platform om met je klas te ontdekken

Technotrailer.be is een digitaal labo waar leerlingen worden uitgedaagd om te ontdekken of ze interesse hebben in STEM. Op een spelende wijze techniek in de klas brengen, met oog voor alle aspecten van het technisch onderwijs en technische beroepen, dat is technotrailer.be!

rocket wireframe

Missie & Doelstellingen

Techno Trailer is een initiatief van de provincie Antwerpen, in samenwerking met verschillende partners, om leerlingen te begeleiden in hun ontwikkelings- en leerproces, waarbij volgende doelstellingen centraal staan:

  • STEM als ontwikkelingsdoel onder de aandacht brengen in het onderwijs

  • Leerlingen prikkelen en vooroordelen rond techniek en techniekonderwijs bijsturen

  • De drempel naar het onderwijs in technische richtingen verlagen

  • De link leggen tussen opleidingen en beroepen

  • (Hoog)technologische ontwikkelingen op een ontdekkende wijze naar de basisschool brengen

  • Interesse, aanleg en talent voor STEM proefondervindelijk ontdekken

De doelgroep bestaat – in eerste instantie – uit leerlingen van de derde graad basisonderwijs van scholen in de provincie Antwerpen. Het digitale labo is toegankelijk voor iedereen die binnenkort de overstap maakt naar het secundair onderwijs. Techno Trailer werkt netoverschrijdend.

*Dienstverlening van Techno Trailer en de daaraan verbonden nevenactiviteiten is dankzij de provincie Antwerpen gratis voor basisscholen. Andere partners uit de bedrijfswereld kunnen beroep doen op de fysieke Techno Trailer, in overeenstemming met bovenstaande doelstellingen. Neem hiervoor contact op.

Breng TechnoBot tot leven in de klas

Via allerlei uitdagingen maken jullie samen onderdelen om onze TechnoBot af te werken. Een leuke mix van theorie, doe-opdrachten en mini-games die leerlingen, op hun eigen tempo, laten proeven van de wondere wereld van wetenschap en techniek. Bovendien is het helemaal gratis! Waar wacht je nog op?

Registreer je school

Techno Trailer op bezoek in jouw school

Naast een digitaal leerplatform is de Techno Trailer ook een grote oplegger van de Provincie Antwerpen, die volledig is ingericht als didactische ruimte. Aan de hand van verschillende activiteiten, die doorgaan in de oplegger én in de klas, gaan leerlingen op zoek naar hun eigen talent voor STEM.

Reserveer de Techno Trailer